Oavsett om du bara vill skölja av dig snabbt efter en dag ute i trädgården eller ta en dusch utomhus som ersätter den i badrummet kommer du inte att bli besviken. Det finns mängder med olika alternativ som utomhusduschar. Vi ger dig några saker att tänka på som är viktiga om du funderar på köp.

Vad är egentligen en utomhusdusch?

Som namnet antyder är en utomhusdusch en dusch som installeras i trädgården. Vattnet kan komma från en trädgårdsslang, alternativt kan källan vara samma som din bostad har. Din utomhusdusch kan installeras i trädgården vid din sommarstuga, eller varför inte bara ha en lättillgänglig utedusch hemma i din ordinarie bostad?

Var ska du ha din utomhusdusch?

Har du bestämt dig för en utomhusdusch och beställt denna finns det ett par ting du bör ha i åtanke innan du installerar den. Hur är marken? Är underlaget plant och stabilt? Om inte, gör du bäst att fixa det först. De bästa utomhusduschar drar nytta av omgivningens naturliga skönhet. Se över din trädgård och tänk på vart den kommer att se vackrast ut någonstans.

Funktionen?

Förutom att tänka på en bra grund ska du också se över varifrån du ska få ditt vatten. Har du en vattenslang där hemma du kan använda dig av? Detta är smart att ha, oavsett om du låter ditt vatten värmas upp av solen eller med hjälp av gasol.

Håll det torrt!

Som du säkert redan är medveten om bildas det lätt mögel om ett område är för vått under en längre period. Se därför till att hålla duschområdet så torrt som möjligt. Bor du på en plats där det alltid är fint väder när du använder din dusch kan detta räcka. Då torkar duschen med hjälp av solens strålar. Om inte måste du torka den regelbundet, precis som man gör med en inomhusdusch för att minska risken för mögel.