Du kanske har hört talas om matkort? Men vad innebär egentligen det? När man talar om matkort, så kan det vara två olika saker. Dels kan det vara ett slags bonuskort, där du drar kortet i butiken när du handlar och får poäng för ditt köp. Det kan även vara ett kreditkort, kopplat på samma sätt. Ofta är ett matkort kopplat till en butik som till exempelvis Coop, Ica som de själva ger ut. Det finns även de som samarbetar med matbutiker och erbjuder kreditkort på samma sätt. Med ett matkort kan du handla mat, på kredit, samtidigt som du har andra fördelar som andra kreditkort har.

Vad för olika matkort finns det?

Matkort är en form av kreditkort som ges ut av eller i samarbete med en viss matvarukedja. Idag är det Ica och Coop som erbjuder det. Det gör att du kan få rabatter, erbjudanden och bonuspoäng när du handlar hos dem. Sedan finns det även matkort som bankkort eller betalkort. Ica har till exempel så att du kan välja om deras lojalitetsprogram ska vara kopplat till kredit, debet eller ett betalkort. Mest förmåner brukar det dock vara att ha kreditkortsvarianten.

Andra matbutiker har även de lojalitetsprogram, men där är det ofta så att du får koppla ditt eget bank- eller betalkort till det. Det gäller då hos butiker så som Hemköp, Willys, City Gross och så vidare.

Fördelar med matkort

Det finns många fördelar med att ha ett matkort som ditt kreditkort. Det är ju så att ett matkort helt enkelt är ett kreditkort som utformats för att köpa mat och annat i livsmedelsbutikerna. Utöver att du kan få rabatt och bonus på maten du handlar, så brukar matkorten även ha andra förmåner med som brukar återfinnas hos de flesta kreditkort.

Bland annat brukar du kunna få räntefria dagar, kostnadsfri reseförsäkring och möjlighet att delbetala dina inköp.

Med ett matkort kan du få bonus så snart du handlar i den butik som kortet är kopplat till. Så handlar du mest på ica är det ju smart att välja det kortet och är det mest Coop, ja då passar kanske deras matkort bäst.

Matkort kan även ge dig tillgång till nya exklusiva erbjudanden och det på en regelbunden basis. När du betalar det du har handlat, med ditt matkort, så registreras dina bonuspoäng automatiskt.

En annan fördel med att handla med ett matkort, är att du då kan samla alla dina inköp på en och samma faktura. Om du ser till att direkt betala den, så slipper du ju även att betala en massa i ränta. Men du kan även välja att delbetala med, om det passar dig bättre.

Det finns även matkort som via en egen poängshop och även via andra samarbetspartners olika erbjudanden och rabatter.

Jämför matkort

Om du vill ha ett matkort, så kan det vara bra att jämföra dem mot varandra. Det så att du hittar ett som passar dig och dina behov allra bäst. Du kan göra det via hittakreditkortet.se om du vill.