Det händer väl de flesta människor att man vid något tillfälle inte planerat för en viss utgift och därför inte har tillräckligt med pengar på kontot. Man kanske är på semester utomlands och kommer på att det vore toppen att göra den där extra aktiviteten men så saknar man pengar för den just då.

Vid sådana situationer kan man vara glad över att det finns mikrolån lätta att söka när som helst oavsett var man är. Ett mikrolån är, precis som det hörs på namnet, ett mycket litet lån. Ett mikrolån kan vara på bara några tusen kronor.

Det finns många fördelar med denna typ av lån. En av de främsta fördelarna med låneformen är att man kan använda pengarna till precis vad som helst utan att be långivaren om lov innan. En annan stor fördel är att man kan ansöka om lånen oavsett var man befinner sig, oavsett när på dygnet och alla dagar i veckan.

Vad är ett mikrolån

Ett microlån är en form av privatlån. Ett privatlån är ett lån som ges för privatkonsumtion med en persons inkomst som säkerhet. Detta är en stor skillnad jämfört med till exempel ett bostadslån som ges med bostaden man köper som säkerhet.

En annan stor skillnad mellan ett microlån och ett bostadslån är att när man tar ett microlån så kan man använda pengarna man lånar till precis vad som helst. Några exempel på vad man kan använda pengarna till är shopping, sjukvård, resor, köp av bil eller båt, kontantinsats på ett bostadslån med mera. Det är en total frihet som gäller när man tar ett microlån. Oftast är dock ett mikrolån ett väldigt litet lån som passar bäst för en shoppingrunda eller till att fylla på kassan i slutet av månaden.

Hur gör man en ansökan om ett mikrolån

Det är lätt att ansöka om och att få ett mikrolån. Allt man behöver göra är att gå in på en hemsida som tillhör en långivare och där fylla i en kort ansökan. I ansökan ska man ange hur mycket man vill låna, hur lång tid man vill ha lånet, personuppgifter samt bankkontonummer.

Därefter kommer långivaren att göra en snabb kreditupplysning. Om man sedan får lånet beviljat kommer pengarna att betalas ut inom bara några minuter. Sedan kommer man betala ränta, avgifter och amortering så länge man har lånet.