Det kan vara mycket praktiskt att bygga ett förråd på villatomten. Det kan bli en plats där du kan organisera alla de verktyg och trädgårdsmaskiner som du samlat på dig under åren. Ett förråd kan också lätta trycket på garaget så att du lättare kan få in bilen där.

Det är numera inte särskilt svårt att få tillstånd för att bygga ett förråd på tomten. Vissa typer av mindre förråd behöver faktiskt inga tillstånd alls. Det enda man bör göra är att prata med grannarna så att du inte hamnar i någon onödig konflikt.

Sedan behöver du förstås material och arbetskraft för att få ihop själva förrådet.

Hyr in snickare och elektriker

När du hyr in arbetskraft för att bygga förrådet och dra in elektricitet i det så är det ett antal saker du bör tänka på:

  • Var mycket noggrann med att specificera när arbetet ska vara klart så att det inte drar ut på tiden
  • Betala aldrig i förskott
  • Tänk på att du kanske blir ansvarig för byggarbetsplatsen så se till att säkerhetsregler följs till punkt och pricka

Finansiera bygget

Även ett bygge av något så litet som ett förråd kan kosta en hel del pengar. Det kan därför vara en bra idé att redan i förväg tänka till på hur du ska finansiera bygget. Det mest logiska är förstås att du använder ditt sparkapital.

Men många personer saknar sparkapital och i sådana situationer kan det vara en mycket bra idé att ta ett smslån. Denna typ av lån är mycket lätta att få och ansöka om.

Du kan läsa mer om smslån och hur du kan jämföra olika smslån med varandra här: vipbanks.se.

När du tar ett lån för att finansiera ett bygge av ett förråd är det viktigt att du noggrant läser villkoren för lånet innan du skriver under.