Oavsett om du är helt ny på yoga, eller har hållit på ett tag, så kan det vara bra att investera i ett så kallat yoga block. Det är ett form av hjälpredskap när du utövar yoga. Bra erbjudande på yoga block hittar du hos Billig Fitness. Fördelen med detta redskap är att du även kan ha det då du gör pilates eller för att stretcha med. Blocket kan användas på flera sätt. Det kan vara bra att ha för att få avlastning eller om du behöver förlänga din arm på ett bra sätt. Den underlättar även om du ska utföra svåra yogaställningar.

Ett yogablock kan se ut på lite olika sätt och förkommer i lite olika material. Bland annat finns det yoga block som tillverkats av kork, bambu och skummaterial. Själva formen på blocket påminner lite om en tegelsten. Den har även tre olika höjder, beroende på vilket håll du vänt den åt.

Att använda ett yoga block

Fördelen med ett yoga block är att du kan använda den till en mängd olika saker. Det är bra att ha den om du vill få avlastning. Du kan sitta på den, vila huvudet mot den samt ha den som en förlängning av armen för att nå golvet.

Ett yoga block kan även användas för att ge dig själv extra utmaningar i olika ställningar. Du kanske har svårt för vissa svåra yoga positioner? Då kan ett yoga block ge dig rätt stöd och hjälp.

Du kan med fördel satsa på att köpa minst två yoga block. Inom yoga är det ju så att vissa ställningar kräver stöd på flera ställen.

Hitta rätt yoga block

Om du vill satsa på att köpa ett eller flera yoga block, så kan du göra det hos Billig Fitness. Passa även på att satsa på en bra yogamatta för att få extra bekvämlighet.