Utemöblerna för terrass eller balkong ska både vara bekväma och vackra men även användbara och funktionella. Det är mycket att tänka på. Möblernas design, eventuella sittkuddar och hur möblerna är att underhålla och städa. Vi berättar mer om olika utemöbler och vad du bör tänka på.

Funktion

När det gäller trädgårdsmöbler till din balkong, terrass eller trädgård brukar funktionen vara det primära. Dammet, leran från regnet, löven eller fåglarnas avföring är element som du måste tänka på när du designar eller föreslår utemöbler. För att göra detta kan det vara bra att ha ett litet förvaringsutrymme för kuddar och textila element ute i trädgården.

Materialval

Du måste ha tänkt igenom dina utemöblers material väl. Du måste utgå från att de inte kommer att hålla för evigt, även om du tar hand om dem och förnyar dem med trä- och metalllacker eller täcker dem med plastmaterial. Att njuta av möblerna utomhus kräver i alla fall ett visst engagemang och skötsel av möblerna.

Vilka material ska man använda på terrassen eller balkongen?

Trä kommer att ge mycket värme till ditt utomhusutrymme och kommer att ge naturlighet till det. Det bästa träet att använda på golv och möbler på balkonger och terrasser är teak, robinia eller akacia. För att ta hand om detta material och förhindra att det försämras så mycket som möjligt bör du applicera teakolja eller en lasur två gånger om året. Rengör träet med vatten och neutral tvål. Möbler som är gjorda med naturfiber ger en intressant och elegant hantverksmässig look. Dessutom är de lätta och är väldigt estetiska. Naturfibrer passar med många dekorativa stilar. Någon av dem är, rotting, bambu, etc. För att bevara möblerna av naturfibrer länge så använder du färglös lack. För att rengöra dem, ta bort dammet med en handdammsugare och tvätta dem med en borste och saltvatten. Naturligtvis finns även stål- och aluminiummöbler.