Sverige är känt för att vara ett land där många människor utvecklar sina affärsidéer och de växer till att bli innovativa och framgångsrika koncept. Några världskända exempel är betalningsföretaget Trustly och givetvis Skype. Uppfinnarna till jätten Skype är nämligen svensken Niklas Zennström och dansken Janus Friis. Ifall du nu inte visste att dessa båda har svenska rötter så är vi glada att annonsera det.

Därför är det långt ifrån oväntat om du är en person som har en brilliant affärsidé värd att satsa på. Den behöver inte vara IT-relaterat utan något helt nytt och oväntat.

Bland det första du behöver göra är att skaffa finansiering. Mer info om det finns under nästa rubrik. Häng gärna kvar.

Finansiera rätt

Finansiera din brand eller nyfödda affärsidé på rätt sätt. Vad betyder det? Om du inte har startkapital ska du alltså skaffa sådant. Det går att göra på två sätt då det första är genom att ta ett lån. Det andra är genom att gå ihop med andra personer som faktiskt har råd att bekosta en företagsstart. På det sättet blir ni delägare tillsammans och kommer att dela på den framtida vinsten som verksamheten generar. Det positiva med att ha delägare är att du slipper betala någon ränta eller avgifter, något som definitivt är aktuellt om du tar ett lån.

Allt kan hända med en bra budget

En bra affärsidé kan utvecklas, frodas och bli till ett framgångsrikt företag om du budgeterar rätt. Tänk noggrant på hur kapitalet ska fördelas. Här är några användbara tips om vilka frågor du ska besvara för att få rätt på budgeten:

  • Behöver en lokal hyras och vad ska hyran ligga på?

  • Hur ser prognosförsäljningen ut?

  • Har jag råd med att anställa någon?

  • Hur mycket kan jag lägga ut på bokföringstjänster?

  • Behöver jag anlita en expert som skapar en hemsida med SEO optimering? Hur mycket ska tjänsten kosta?